Gezond afvallen doe je onder begeleiding
Wie naar een manier zoekt om gezond en verantwoord af te vallen, zou kunnen overwegen een afval vakantie of detox vakantie te boeken. Het is dé manier om een aantal kilo’s op een verantwoorde manier, blijvend,  kwijt te raken en kennis te maken met een gezondere manier van leven.

Gezonde en natuurlijk samengestelde maaltijden, rawfood, een sapkuur, voldoende bewegen, het past allemaal in een leefstijl voor gezonde en slanke mensen. Een manier van leven die je op lange termijn helpt gezond en slanker te blijven. Ookmet glutenvrijeten kan je afvallen.

Gezond afvallen doe je bij voorkeur onder begeleiding, bijvoorbeeld tijdens een detox | afval vakantie.

Op deze pagina leggen we uit waarom een vakantie periode ideaal is om een detox- of sapkuur te volgen en waarom begeleiding zo belangrijk is. Je kunt een detox- of afval vakantie boeken voor 3 dagen ( lang weekend ) maar ook 5, 6 of 7 dagen bezig zijn met je lichaam en een betere gezondheid. Het resultaat zal er zeker zijn.

Wat is een afvalvakantie met sapkuur?
Eén van de manier om gezond en verantwoord af te ( leren ) vallen, is het volgen van een sapkuur of detox kuur. Dit kan prima tijdens een detox af afval vakantie. Tijdens zo een vakantie ( of lang weekend ) eet je minimaal en drink je vers bereide sapjes ( groente en fruit ). Als je eet, eet je bij voorkeur raw food. Naast de detox sapkuur, drink je veel kruidenthee en mineraalwater. Omdat je weinig caloriën binnenkrijgt en deze kuur reinigend werkt, val je tijdens zo een afslankvakantie gegarandeerd af. In combinatie met een actief programma, waaronder wandelen enyoga, werkt deze sapkuur vakantie vitaliserend. Je voelt je na afloop vitaler en beter. Het meedoen aan zo een afval vakantie is tevens een manier om kennis te maken met gezonde voedings gewoontes. Veel thee en water drinken en minder vet eten is goed voor iedereen. Omdat je tijdens zo een afvalvakantie met detox kuur goed begeleidt wordt, is dit één van de manieren om verantwoord én gezond af te vallen. Het is wellicht ook een stimulans om je leven, qua voeding en beweging, anders in te richten.

Veel van deze afvalvakanties worden gehouden in wellness | sap resort en hotels. Tijdens het afslanken kan je heerlijk genieten van wellness zoals spa, zwembad en sauna. Behalve ontspannend ook goed voor het afvallen en detoxen.

Voedingstips voor een gezonder en slanker leven
Gezond eten is gemakkelijker dan je denkt. Door minder dierlijke producten te gebruiken ( minder of geen vlees, kaas, melk, melkproducten ) en meer plantaardige producten zet je al een stap in de goede richting. Door geen of minder geraffineerde suiker en vetten te gebruiken en juist meer groente en fruit, kom je al een eind in de goede richting. Rawfood en superfood kunnen je helpen om de juiste mineralen, vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen.  En minder eten en vooral minder vet eten, helpt enorm. De auteur van deze pagina is al 30 jaar veganist ( puur plantaardig eten ) en weet uit persoonlijke ervaring dat gezond en bewust eten een groot verschil kan uitmaken. Eenveganistische levensstijlis een gezonde levensstijl.

Als je je bewust bent van je voeding en je levensstijl heb je al een grote stap gezet.  Als je gezond eet en voldoende beweegt, is je basis in orde en kan je meer aan in het leven. Een detox vakantie kan je verder helpen je lichaam te reinigen.

Een afval vakantie met anderen werkt stimulerend

Verwoord en gezond afvallen gaat beter onder begeleiding en met anderen. Tijdens een afval vakantie met sapkuur, ontnoet je anderen die ook met hun gezondheid bezig zijn. Samen een sapkuur volgen, is eenvoudiger vol te houden dan dat alleen te moeten volbrengen. Veel mensen die een gezondheids- of fitness vakantie boeken zijn singles.

Als je zelf alleenstaand bent, is een afvalvakantie ook een manier om in contact te komen met gelijkgestemden. Zo is gezond en verantwoord afvallen tijdens je vakantie, ook nog eens leuk!