Proteineshakes en gewicht verliezen

Met proteineshakes kan je gewicht verliezen

Proteineshakes worden niet alleen gebruikt door sporters maar ook door mensen die gewicht willen verliezen. Dat komt omdat deze eiwitrijke shakes het hongergevoel verdrijven en je daardoor minder behoefte hebt om veel te eten.

Boordevol eiwitten.

Een proteineshake zit namelijk boordevol goede eiwitten en een minimale hoeveelheid koolhydraten, een perfecte basis van gewichtsverlies. Je kunt online proteineshakes kopen maar ook in bijvoorbeeld een grote supermarkt of drogisterij hebben ze wel een redelijk groot assortiment proteineshakes.

Je vindt deze shakes onder de categorie voedingssupplementen of gezondheidsproducten waaar ook detox producten toebehoren.  Soms vind je shakes met proteine in de categorie afslankproducten.

Proteineshake als poeder kopen.

De meest gebruikte vorm van proteineshakes is die van een poeder.  Je maakt de shakes met bijvoorbeeld water of een vruchtensapje aan.  Er bestaan echter ook kant en klare proteineproducten. Denk aan een proteine ontbijt of lunch.

Nadeel van proteineshakes ten opzichte van detox kuur.

Detox kuren hebben het voordeel ten opzichte van een eiwitrijk dieet of kuur dat je ook bezig bent je lichaam te ontgiftigen.  Dat is wat er gebeurt als je een detox vakantie boekt. Wat voor jou de beste methode is om gewicht te verliezen, is natuurlijk helemaal persoonlijk.

Misschien is een combinatie van detoxen en een eiwitrijk dieet wel een goed idee.