Prostaatproblemen bij mannelijke 50 plussers

Veel mannen van boven de 50 hebben prostaatproblemen.

Prostaatproblemen komen bij veel mannen van 50 en 55 plus voor. Hierbij lijkt er geen verschil te zijn tussen mannen met een partner en singles. Uit onderzoeken blijkt dat prostaatproblemen veroorzaakt kunnen worden door onder andere overmatig alcoholgebruik. Maar een prostaatvergroting ontstaat meestal ook geleidelijk en gedurende de jaren. Bij veel mannen wordt de prostaat al groter na het 40 ste jaar. Wat is er tegen een zwakke plasstraal te doen en hoe kun je prostaatklachten eventueel voorkomen??? Helpt een gezonde leefwijze?? Op deze pagina een aantal antwoorden. Hier kan je lezen over prostaatklachten en pompoenpitolie. Detoxen kan wellicht ook helpen.

Prostaatklachten kunnen ook tot plasklachten leiden.

Als je prostaat vergroot is, zal het plassen in de loop der tijd ook moeilijker worden.  Je kunt een zwakkere plasstraal krijgen, een branderig gevoel bij het plassen, je kunt wat nadruppelen en zeker als het buiten kouder is, moeite hebben met plassen. Allemaal redenen om bij prostaatproblemen en plasklachten naar de huisarts te gaan.  En je hoeft je als man niet te schamen als je steeds moeilijker kunt plassen en misschien wel op de wc moet gaan zitten. Over de hele wereld gezien hebben meer dan een 100.000 mannen last van ernstige plasproblemen.

Prostaatproblemen en overmatig alcoholgebruik.

Uit onderzoeken blijkt dat overmatig alcoholgebruik tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.  Dat er een relatie is tussen prostaatklachten en het drinken van te veel alcohol lijkt duidelijk.  Het advies wat hier van toepassing is, is: wees matig met alcohol. Te veel alcohol is voor geen mens goed.

Gezonde levensstijl en voorkomen prostaatproblemen.

Voorkomen is beter dan genezen. dat weet iedereen. Als je gezond leeft, heb je veel minder kans op welvaartsziekten. Zo kan veganistisch eten bijdragen aan een betere gezondheid en moet je veel goede

omega 3,6,9 vetten binnenkrijgen.  Groene thee, pompoenpitten en vitamine E welke onder andere in walnoten en paranoten zit. Het helpt echt. Een gezonde levensstijl, kleine moeite, groot resultaat.

Veel water en thee drinken bij plasproblemen.

Of je nu plasproblemen hebt vanwege een vergrote prostaat of een ander reden. Het drinken van veel water en groene thee is voor iedereen goed. Probeer bij plasproblemen eens brandnetelthee. Die thee is ook zuiverend.

Detoxen bij prostaatproblemen.

Volgens natuurgeneeskundigen helpt regelmatig detoxen ook bij plas- en prostaatproblemen. Ofschoon daar geen harde bewijzen voor zijn, helpt detoxen in ieder geval het lichaam te reiningen.