Glutenvrij eten en de voordelen

De voordelen van glutenvrij eten.

Veel mensen denken dat glutenvrij eten alleen iets is voor mensen met een glutenvrij dieet of coeliakie. Niets is minder waar.  Glutenvrij eten heeft een aantal gezondheidsvoordelen.  Hier een overzicht van de voordelen.

Gluten zijn meestal aanwezig in bewerkte en kant en klare producten zoals pasta’s, sauzen, pizza’s, spaghetti, enzovoort. Dit zijn naast smaakmakers ook "dikmaker", ze bevatten veel calorieën.  Daarnaast bevatten de smaakmakers vaak ook onnatuurlijke kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Door deze dikmakers weg te laten uit je voeding, krijg je veel minder onnodige caloriën binnen en onnatuurlijke kleur- en smaakstoffen. Door glutenvrij te eten, vermijd je deze producten.

Minder suiker eten met glutenvrij dieet.

Glutenvrij eten, betekent ook dat je veel minder suikers binnenkrijgt want in bijna alle glutenhouden producten zit suiker. Het eten zonder suiker kan ook beter door ons lichaam verwerk worden. De combinatie glutenvrij en suikervrij heeft vele andere gezondheisvoordelen.

Mensen die last hebben van hun gewrichten en misschien zelfs artritis, kunnen ook baat hebben bij glutenvrij eten. Het is niet 100 % bewezen maar wetenschappers denken dat er een verband is tussen gluten en bepaalde fysieke klachten.

Mooie huid

Een mooie huid zonder gluten.

Een lichte intolerantie voor gluten, kan al een bepaald effect op je huid hebben. Een glutenvrij dieet, zorgt voor sommige mensen voor een mooiere en gezonde huid. Ook door te detoxen of regelmatig naar de sauna te gaan, kan je huid mooier worden.

Glutenvrije producten kopen.

Als jij wilt weten welke alternatieven er zijn voor glutenhoudende producten, kijk dan eens binnen het aanbod van de glutenvrije webwinkel "www.glutenvrij-eten.nl" je zult verbaasd staan over het grote aanbod glutenvrije ontbijt, lunch- en diner mogelijkheden.