Gezond worden door detoxen

Om het lichaam te ontslakken, kunnen we gaan detoxen.

Detoxen staat voor ontgiften, het reinigen van het lichaam. Via de lever, huid, nieren en longen kan ons lichaam zich ontdoen van ongewenste gifstoffen.

We kunnen gaan detoxen via een detox kuur maar ook door bijvoorbeeld een sapkuur, het consumeren van veel groente en fruit en het drinken van veel water en thee.

Er zijn vele oorzaken van de vervuiling van ons lichaam en dat gaat niet alleen door verkeerde, te veel en te vette voeding. Zo hebben tabaksrook en alcohol toxines die het lichaam vervuilen en doen ook conserveermiddelen, onnatuurlijke anti oxiandanten en suiker een groot beroep op onze gezondheid.

Een natuurlijke manier van detoxen is voldoende slaap. Want tijdens onze slaap start het lichaam tal van reinigingsprocessen op waarbij deze toxines ( giftige stoffen ) uit het lichaam opgeruimd worden.

Als we het lichaam willen reinigen en gezond af willen vallen, is het belangrijk dat we minder gaan eten en nog beter maaltijden overslaan. Als we maaltijden overslaan en op sapjes en thee en water gaan leven, houden de cellen een grote schoonmaak, autofagie genoemd.  Dan vallen we af en wordt het lichaam gereinigd.

Wil je meet weten over detox kuren en de kilo’s die je doot te detoxen kunt afvallen, kijk dan eens op de website gezond afvallen.